Pagini
Faceți căutări pe acest blog
duminică, 29 noiembrie 2020
NU-ȚI TRĂDA, ROMÂNE, ȚARA!

Să arunce primul Piatra

sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Rugă Maicii Domnului

BOGATUL si SARACUL ...

Bucuria mea, Dumnezeu a impartit in general, in doua parti tot neamul omenesc: in BOGATI si in SARACI. Si cu toate ca in viata aceasta trecatoare, situatia bogatilor pare foarte deosebita de situatia saracilor, totusi, in cealalta, aceea vesnica situatia, amandurora este aceeași: “In acelasi loc bogatul si saracul (Psalmul 47:2).

Viata pacatosului
Un oarecare om a moştenit de la tatăl său o mare bogăţie. El însă a folosit toată averea moştenită spre a zidi, a întări şi a împodobi o singură casă. Şi trăia singur în acea casă, nu mergea la nimeni, nici nu primea pe vreunul dintre oamenii buni. Pentru sine nu cheltuia nimic - totul doar pentru casă. Nespălat, nepieptănat, în zdrenţe, nemâncat, zgârcit faţă de sine şi faţă de ceilalţi, dădea tot numai pentru casa în care stătea. Vecinii nu i-au văzut ani de zile faţa - dar casa îi era atât de împodobită pe dinafară încât orice străin, orice trecător scotea strigăte de mirare. Omul cu pricina sorbea fiecare cuvânt de laudă şi de mirare faţă de casa lui şi aceasta era singura sa mulţumire. „Cum o fi cel ce stă într-o astfel de casă, dacă astfel arată casa?", se întrebau trecătorii.
Dar faţa stăpânului nu o vedea nimeni. In cele din urmă, după ce a cheltuit cu casa tot ceea ce avea, s-a adus singur la deznădejde din pricina înfometării, într-o zi însă a lovit trăsnetul casa lui, dându-i foc. Şi casa a ars în flăcări, iar el abia a scăpat în stradă. Văzându-l, poporul din oraş s-a înspăimântat, fiindcă era ca o sperietoare: negru, slab, zdrenţăros, plin de murdărie. Şi toţi fugeau de el ca de un monstru. In deznădejdea sa, a plecat din oraş, neştiind nici el încotro merge. In cale i-au ieşit nişte ţigani, care şi-au zis: „Ăsta este bun pentru afacerea noastră!" Aşa că l-au înşfăcat, l-au sluţit şi mai mult, i-au scos ochii, i-au rupt mâinile şi picioarele şi au plecat cu el să cerşească prin lume.
Omul din povestire este sufletul păcătosului. Bogăţia cea mare sunt marile daruri primite de la Dumnezeu. Zidirea, întărirea şi împodobirea casei este grija doar pentru trup şi viaţa trupească. Omul neîngrijit, zdrenţăros şi flămând este sufletul neîngrijit, golaş şi flămând din trup. Trăsnetul este moartea neaşteptată. Oamenii din cetate, care fug de acel om ca de un monstru, sunt îngerii lui Dumnezeu, care fug de sufletul cel spurcat al păcătosului. Ţiganii sunt demonii cei negri, cărora le plac cei asemenea lor şi pe aceştia îi înşfacă. ( Sfantul Nicolae Velimirovici - Scrisori misionare)

vineri, 27 noiembrie 2020
RUGĂCIUNE PENTRU CURĂŢIREA SUFLETULUI

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, vino cu Mila, Dragostea, Harul, Puterea, Iertarea, Lumina Ta și arde TOT ceea ce mă ține departe de TINE!
Arde-mi, Doamne, gândurile necurate
Arde-mi, Doamne, părerile de slavă deșartă
Arde-mi, Doamne, toată răutatea și mândria
Arde-mi, Doamne, frica și neputința
Arde-mi, Doamne, egoismul și prețuirea de sine
Arde-mi, Doamne, toate patimile, păcatele și legăturile cu cel rău.
Hristoase al meu, înnoiește-mi inima și mintea cu Harul Tău și nu lăsa pe nimeni și nimic din mine să mă îndepărteze de Iubirea Ta. Facă-Se Voia și Mila Ta cu mine! Amin.
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Cel Viu, Veşnic, Atotputernic şi Prealuminat, întăreşte-ne, luminează-ne, curăţeşte-ne de păcate şi de toată necurăţia şi izbăveşte-ne de tot ce este rău. Nu ne lăsa în întunericul păcatelor şi al fărădelegilor, ci iartă-ne Doamne şi îndreaptă-ne paşii spre calea cea bună a Sfântului Tău Adevăr. Luminează-ne inima, sufletul şi mintea. Luminează-ne familiile, copiii şi pe toţi cei dragi ai noştri. Luminează lumea întreagă, că în această lume trăim şi noi. Luminează-ne viaţa noastră şi tot ce nu este luminat de Tine Doamne! Binecuvintează-ne să facem cele bine plăcute Ţie și Tuturor Sfinţilor.
Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm luminează-ne, curăţeşte-ne de păcate, pune focul iubirii Tale sfinte în inimile noastre, ocroteşte-ne, fă-ne răbdători, smeriţi şi înţelepţi şi dă-ne ajutorul necesar mântuirii sufletelor noastre, ca să trăim în veşnicie în Iubirea Ta Sfântă, unde Slavă să-Ţi cântăm împreună cu Îngerii. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Îţi mulţumim pentru tot ajutorul şi pentru toate milele Tale ştiute şi neştiute! Slavă Ţie Doamne! Slavă Ţie! Amin!

Responsabilitatea rugaciunii !
Acesta nu este un lucru rau, insa poate arata ca ei insisi nu vor sa-si asume efortul rugaciunii ( pentru ca rugaciunea necesita un efort ). Daca insa ne doare ceva, cei mai in masura sa ne rugam suntem noi insine. Atunci rugaciunea noastra dobandeste un avant deosebit si poate fi auzita de Dumnezeu. Aceasta rugaciune trebuie sa aiba un corespondent in viata noastra, sa se imbine cu o lupta duhovnicesca mai intensa.
Un tata l-a vizitat pe parintele Paisie.Cu multa durere i-a spus: - Parinte, roaga-te, fa ceva. Copilul meu este foarte bolnav. Batranul i-a raspuns: Eu o sa fac ceva, dar tu ce vei face? Ceva trebuie sa faci. – Ce sa fac, parinte ? Spuneti-mi, si orice imi veti spune o voi face.- Sa duci o lupta.
De exemplu, renunta la o patima de-a ta. Fumezi ? – Da, parinte. – Atunci pentru sanatatea fiului tau, renunta la tigari. Omul a scos imediat pachetul de tigari si l-a lasat acolo, spunand: - Pentru sanatatea fiului meu, din acest moment voi renunta la tigari! Si, intr-adevar, copilul s-a vindecat.
Alta data s-a petrecut o intamplare similara, cu final diferit. Un tata l-a rugat pe batranul pentru fiul lui bolnav. Batranul i-a raspuns cu aceeasi cuvinte:- Eu o sa fac ceva, dar tu ce vei face ? – Orice imi spui, parinte ! Pentru sanatatea fiului meu si daca imi spui sa sar de la etajul al saselea al cladirii unde locuiesc, o voi face. – Bine, a raspuns batranul, nu trebuie sa sari de la al saselea etaj. Renunta la o patima. Daca fumezi, renunta la fumat. Tatal nu a fost de accord. - Parinte , sar de la etajul al saselea, dar la tigara nu pot renunta ! Si, din pacate, copilul lui nu s-a vindecat. Tatal nu a vrut sa contribuie la stradania si la rugaciunea batranului. ‘”
Cocluzie:
Un crestin la- rugat pe parintele Epifanie Teodoropulos: - Parinte rugati-va pentru mine! Parintele Epifanie i-a raspuns foarte intelept: - Copilul meu, daca eu ma rog si tu dormi, nimic nu se va realiza “
Nota : Fragment preluat din cartea “Sfantul Luca al Cimeii – Minunile contemporane “ Arhimandrit Nectarie,,

marți, 24 noiembrie 2020
Ai grije....

vineri, 20 noiembrie 2020
Despre milostenie
Bisericii se îngrijeau stăruitor de milostenie.
Noi suntem datori să ne străduim din toate puterile noastre
ca să îndeplinim cuvântul lui Dumnezeu: "Fiţi milostivi, precum
şi Tatăl vostru milostiv este" (Lc, 6. 31) şi încă: "Milă voiesc şi nu jertfă" (Mt. 9, 13).
Acestor mântuitoare cuvinte, cei înţelepţi le dau atenţie, pe
când ceilalţi nu. De aceea răspiata va fi diferită: "Cel ce seamănă cu zgârcenie, cu zgârcenie şi seceră, iar cel ce seamănă cu dărnicie, cu dărnicie şi seceră" (II Cor. 9, 6). Exemplul lui Petru vameşul, care pentru o bucată de pâine dată unui sărac, a primit iertare de păcatele lui, lucru pentru care a fost încredinţat în vedenie, ca să ne înduplece şi pe noi a fi milostivi faţă de aproapele nostru, deoarece şi milostenia cea puţină ajută la câştigarea împărăţiei Cereşti. Milostenia însă trebuie să se facă cu bunăvoinţă, după învăţătura Sfântului Isaac Şirul: "Iar dacă dai ceva celui lipsit, darul tău să fie însoţit de veselia feţei tale şi prin cuvinte bune să mângâi întristarea iui."'"Dăruieşte mereu, peste
tot", zicea Stareţul, adăugând: "Cel care dă cu voioşie este iubit de Dumnezeu. Pomana făcută în acest fel, chiar dacă e neînsemnată, duce cu ea răsplata.
Fiindcă milostenia poate sluji ca mijloc pentru dobândirea
Sfântului Duh, numai atunci când se face în numele lui lisus
Hristos. Deşi, în toate cazurile rămâne ca faptă bună. Buna
dispoziţie sufletească, cuvintele cele bune, veselia feţei, trebuie să fie socotite drept semne exterioare, că milostenia se săvârşeşte în numele lui lisus.
Binevoitori către toţi, atât cu cuvântul, cât şi cu gândul, altfel ne trecem viaţa fără folos. Pe aproapele trebuie să-l iubim nu mai puţin decât pe noi înşine, după porunca Domnului: "Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi" (Lc. 10, 27).
Însă nu aşa, ca iubirea faţă de aproapele, ieşind din
hotarele cumpătării, să ne abată de la îndeplinirea primei şi
principalei porunci, adică iubirea de Dumnezeu, cum învaţă despre aceasta

RĂTĂCITOR PE-UN DRUM GREȘIT
Esti pelerin rătăcitor
Și treci prin viață călător
Robit de patimi și dorințe,
De mult necaz și suferințe.
Te naști sărac, te naști calic.
Nu vii în lume cu nimic,
Te naști din maica ta plângând,
Un boț de carne, doar atat...
Te naști calic, te naști sărac,
Și porți păcatul cel din veac,
Chiar de ai fi din os domnesc,
Tot porți păcatul strămoșesc.
Primești pecetea de Botez,
Un dar de Sus, dar tu îl pierzi...
Și din pecetea de Împărat,
Tu faci pecete de păcat ...
Iar drumul ți-l alegi greșit,
Când slava lumii te-a orbit.
Nu vezi că lumea e un iad,
Plin de-ntuneric și păcat ?
Și crezi că ăsta-i drumul bun
Tu mergi hoinar și mergi nebun,
Alegi doar lucruri efemere...
De unde vii? Și-ncotro mergi?
Tu calator prin viață treci,
Alergi grăbit să prinzi o stea,
Dar n-o atingi... n-ajungi la ea!
E o himera, un cal troian,
Iluzie de pământean,
Cand crezi că raza-i vei atinge,
Îi vezi lumina ce se stinge...
Tu suflete ești călător,
Venit de Sus, din Rai de Dor,
Ajungi aici, pe-un colț de plai,
Dar nu duci viața cea din Rai!

joi, 19 noiembrie 2020
O RUGĂCIUNE PENTRU ÎNCEPUTUL POSTULUI, PE CARE TOȚI CREDINCIOȘII AR TREBUI SĂ O ROSTEASCĂ

miercuri, 18 noiembrie 2020
CEA MAI SCURTA CALE CATRE RAI ESTE, NU JUDECA!

Bucuria mea, eu am scris intr-un alt mesaj, o invatatura care ar trebui sa fie intiparita in sufletele tuturor oamenilor: CE-AI AUZIT SA NU CREZI NICIODATA, iar, CE-AI VAZUT SA CREZI PE JUMATATE!
Vineri, ora 13:00, în centrul vechi din Constanța, la un fast-food din zona, statea, un preot crestin ortodox. Imbracat in reverenda, astepta sa-i vina randul sa comande. Un grup de tineri in spatele lui vocifera:
Femeia le-a pregatit pe amandoua. Pe unul l-a pus pe tava si pe al doilea l-a pus in punguta. Parintele a platit, le-a luat si, intr-un colt mai indepartat al terasei, la o masa unde astepta un copil imbracat mai ponosit, parintele aseaza tava in fața lui, ii ofera punguta si, sarutandu-l pe frunte ii ureaza: “Pofta buna!”, dupa care pleca in treaba dumnealui.
Luati aminte: "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7:1-2).

CITATE...

O, CE DEȘERTĂCIUNE - S TOATE!

marți, 17 noiembrie 2020
MINCIUNA si FATARNICIA

luni, 16 noiembrie 2020
ȚARA MEA CU RĂNI ȘI SÂNGE !
Mă întreb ce-ar face unii și-n ce fel ar da răspuns,
Dacă azi, cum spune Cartea, ar veni Iisus?
Ce răspuns ar da mișeii care ne-au vândut pământul,
Dacă azi, cum spune Cartea, ar veni Cuvântul?
Și i-ar strânge sus, la Putna, pe pământ sfânt moldovean,
Lângă cripta unde doarme Sfântul Domn Ștefan!
Și-ar chema toți voievozii ce-au luptat cu 'nalta Poartă
Împreună să le facă, dreaptă judecată!
Și ar da poruncă Domnul îngerului cel mai 'nalt,
Să aducă Brâncovenii, sângele vărsat!
Si potirele le-or pune jertfă sfântă și prinos
Pe-un pristol ce stă-naintea, Domnului Hristos!
Și-or privi către mișeii ce-au îngenuncheat poporul
Ce-au dat roadelor otravă, codrului toporul!
Ce-au strâmbat învățătura, Sfânta Lege din străbuni,
După cum le-a dat poruncă lifta de păgăni...
,, - Neamul meu născut-a iude...zice Sfântul Brâncovean! "
,, - Robi în lanțul altor neamuri!...murmură Ștefan!
Basarabii, Mușatini, Mihai, Mircea cel Bătrân,
Vin să judece cu Domnul, neamul cel român!
Să-i întrebe pe mișeii și pe cei ce ne lasară
Toată țara în ruină și ne-au scos afară!
Ne-au înfometat ființa să plecăm în pribegie
Ca să vina toți șacalii, țara s-o sfâșie!
,, - Slugi viclene, trădătoare, vai de-a voastră crudă soartă!
Noi, strămosii, azi vom face, dreaptă judecată!
Și vom cere de la voi, plată multă și răspuns,
Toată zestrea ce-am lăsat, sângele ce-a curs!
Și sudoarea de pe fruntea bietului român ,sărman!"
Așa tună cu mânie Sfântul Domn, Ștefan!
Sună buciumele-n munte, în ecou răsună-ntruna
Glas de corn! Și bat răzeșii, clopotul la Putna!
Și la Cozia pe lespezi mii de trupuri se-nfiripă,
Mircea grabnic oastea-și strânge! Paloșul ridică!
Către Putna se grăbește și-a mai strâns mergând călare
Toți valahii și arcașii, armia-i nemuritoare!
De prin gropile comune, de prin sfinte osuare,
Vin martirii prinși cu lanțuri sure, la picioare!
Vin în șir purtându-și rana, ca-ntr-un tainic ritual,
Duc în mâini vărgata zeghe, sângele-n pocal!
Si-al lor glasuri tună groaznic privind șleahta de mișei:
,, - Pentru ce murit-am, Doamne? Să ne vândă țara ei ?
Am murit pe cruci ca Tine, chinuiți...pe frunți cu spini,
Și-au sădit pe jertfa noastră, mărăcini!"
Va veni și vremea asta, aștepta-vom cu răbdare,
Să răspundă pentru toate, mama lor de fiare!
Pentru ce-au făcut din țară, pentru lacrima cu sânge,
Vine vremea când blestemul ăstui neam, i-ajunge!

sâmbătă, 14 noiembrie 2020
CUVANT de INVATATURA si B I N E C U V A N T A R E
"VIRTUTEA, nu este o para pe care s-o inghiti dintr-o data, fiindca, nu este usor ca cineva sa biruiasca desertaciunile acestei lumi. Un om devine SMERIT, sigur si INCERCAT numai dupa ce, cu ajutorul rugaciunii, suporta numeroasele ispite, ce-i vin fara voia lui. RABDAREA, este sarguinta sufletului in lucrarea lui” (Sfantul Serafim de Sarov).
Si tot Sfantul, mai spune asa: “Semnul vietii duhovnicesti este adancirea omului inlauntrul sau si tainica lucrare in inima sa“. Cat de frumos defineste Sfantul Serafim, Rabdarea = Sarguinta (osteneala) sufletului in lucrarea lui (de mantuire).
Si atunci, trebuie sa ne intrebam fiecare: “Oare, am eu macar RABDARICA?” Minunat ar fi ca prin ispitele ingaduite de Dumnezeu asupra noastra, sa ajungem la RABDARE, apoi la RABDAROI, si in cele din urma, chiar la RABDAREA SFINTILOR, fiindca, ultima treapta, adica, RABDAREA DESAVARSITA, nu o poate avea decat Dumnezeu.
Si atunci, mergem la Sfantul Parinte Ilie Cleopa:
“RABDARE, RABDARE, RABDARE si iar RABDARE... Pana cand? RABDARE, dar nu pana la prasit ci, pana la sfarsit! MANCA-V-AR RAIUL!”
🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua de astazi si in saptamana care a inceput, si sa-ti dea in suflet, toate virtutile incepand cu SMERENIA = Maica tuturor virtutilor.
Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

vineri, 13 noiembrie 2020
MAICA DOMNULUI: DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNI...

OARE TU SAU EU, SUNTEM PREGĂTIȚI PENTRU A LUA, *CUNUNA VIETII VESNICE.*?!

Iubite frate crestin ortodox, sa stii ca numele tau a fost selectat din "Cartea vietii" si esti invitat sa participi la concursul: "Mantuieste-ti sufletul"!

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina

miercuri, 11 noiembrie 2020
Rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Mina

O, preasfinte și întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule; primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scap eu ticălosul și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție: vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea; vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu. De aceea mă rog ție, fericite și sfinte Mina, grăbește de mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău. Ia aminte la suspinele mele și nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul și scârbitul, că știu, sfinte al lui Dumnezeu, că de ai și pătimit suferințe grele și chinuri înfricoșătoare de la cei fără de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferințe astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de la Dumnezeu, fiidcă ne-am încredințat că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare, cine a năzuit la sfântă biserica ta și cu credință ți s-a rugat, nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat pe tine întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni făcătorule, și tu l-ai trecut cu vederea? Sau cine în pagube fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit paguba lui?
Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine ticălosul și scârbitul, ca să alerg la ajutorul tău. Am auzit de neguțătorul acela din pământul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugăciuni, nu numai că ai vădit pe ucigașul său și l-ai scos din paguba lui dându-i îndărăt punga cu galbeni; dar, o! minune, că și din mort și tăiat în bucăți, tu l-ai vindecat și l-ai făcut sănătos.
Asemenea și lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur ținut în mâini, fiindcă îl făgăduise bisericii tale. Tot așa și femeia Sofia, care venea spre închinare în sfânt locașul tău, nu numai că a fost izbăvită de ostașul acela ce o silea spre păcat, dar și pe ostaș, după cuviință l-ai certat. La fel și șchiopul care venea la sfântă biserica ta spre închinare, cu rugăciune îndată l-ai tămăduit. Asemenea și femeii celei mute, i-ai deschis graiul și vorbea curat. De asemenea atunci când evreul dăduse prietenului său creștin o pungă cu glabeni, pe care creștinul tăgăduia că a primit-o, jurând pentru aceasta chiar în biserica ta, tu nu numai că ai izbăvit pe creștin de jurământ, dar și evreul, văzând minunea ta, a crezut întru tine și a venit la credința creștină. Aceste minuni ale tale, sfinte, m-au făcut și pe mine a crede că la orice facere de bine ești gata ajutător și grabnic folositor și minunat. De aceea încredințat sunt că tot cel ce aleargă la tine, cerând cu credință ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta și eu cred că tu același ești, sfinte, ca atunci și astăzi, că oricine a alergat la tine nu s-a întors neajutat. Pentru aceeea și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg la tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, și mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenice Mina, ca să te rogi pentru mine păgubașul și scârbitul, lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri. Către Acela roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întrutotlăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

luni, 9 noiembrie 2020
MONADA TREIMICA A DUMNEZEIRII
http://babylenuta.blogspot.ro/
Bucuria mea, termenul “monada” vine din limba greaca: “monas”, care inseamna unitate. Iisus Hristos, FIUL, este descoperitorul, revelatorul SFINTEI TREIMI. La Boboteaza, s-a descoperit omenirii ca Dumnezeu este UNUL in FIINTA si INTREIT in PERSOANE: “Iar botezandu-se Iisus, cand iesea din apa, indata cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu s-a vazut pogorandu-se ca un porumbel si venind peste El”. Si iata glas din ceruri zicand: "Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit"(Matei 3:16-17). In SFANTA TREIME, exista iubirea desavarsita, in eterna comuniune: TATAL, FIUL si SFANTUL DUH. Iubirea este comunitară. Deci, IUBIREA presupune cel puțin două euri, cel putin două persoane: Una care IUBESTE si cealalta, care PRIMESTE IUBIREA. Iubirea, unește cele două euri, respectiv cele Trei din SFANTA TREIME, Dar fără a se confunda pentru că aceasta ar pune capăt iubirii. Iubirea se continua prin răspunsul reciproc al celuilalt eu. Numai prin Dumnezeu care este Tatal Fiul și Sfantul duh se poate face inteleasa notiunea de iubire. Sfânta treime are o importanță fundamentală pentru teologia creștină, Fiindcă, Mântuitorul Iisus Hristos a vorbit de iubire ca virtute suprema, aceasta se datorește faptului că Dumnezeu nu mai este înțeles ca o simplă individualitate ca in Vechiul Testament sau in Coran, ci, ca un Dumnezeu in care exista o comuniune de persoane divine. Aceasta explica motivul pentru care in Vechiul Testament, virtutea dreptatii avut prioritate fata de iubire, in timp ce in Noul Testament, virtutea suprema, ramane IUBIREA, iar daca: “dragoste nu am, nimic nu sunt!” (1 Corinteni 13:2).
Preot Ioan 🛎.

Despre mine

- Bălulescu iliana
- Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!
Arhivă blog
-
►
2024
(154)
- ► septembrie (8)
-
►
2023
(182)
- ► septembrie (24)
-
►
2022
(220)
- ► septembrie (11)
-
►
2021
(219)
- ► septembrie (12)
-
▼
2020
(363)
-
▼
noiembrie
(27)
- NU-ȚI TRĂDA, ROMÂNE, ȚARA!
- Să arunce primul Piatra
- Rugă Maicii Domnului
- BOGATUL si SARACUL ...
- Viata pacatosului
- RUGĂCIUNE PENTRU CURĂŢIREA SUFLETULUI
- Responsabilitatea rugaciunii !
- Ai grije....
- Despre milostenie
- RĂTĂCITOR PE-UN DRUM GREȘIT
- O RUGĂCIUNE PENTRU ÎNCEPUTUL POSTULUI, PE CARE TO...
- CEA MAI SCURTA CALE CATRE RAI ESTE, NU JUDECA!
- CITATE...
- O, CE DEȘERTĂCIUNE - S TOATE!
- MINCIUNA si FATARNICIA
- ȚARA MEA CU RĂNI ȘI SÂNGE !
- CUVANT de INVATATURA si B I N E C U V A N T A R E
- MAICA DOMNULUI: DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI A...
- OARE TU SAU EU, SUNTEM PREGĂTIȚI PENTRU A LUA, *CU...
- Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina
- Rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Mina
- MONADA TREIMICA A DUMNEZEIRII
- SFÂNTUL NECTARIE, EU TOTDEAUNA IERTAM
- TÂNĂRUL BOGAT
- Să nu plăngi - Darius Bogdan Danciu
- ADRESA lui DUMNEZEU
- RUGACIUNE
- ► septembrie (10)
-
▼
noiembrie
(27)
-
►
2019
(225)
- ► septembrie (6)
-
►
2018
(189)
- ► septembrie (15)
-
►
2017
(187)
- ► septembrie (17)
-
►
2016
(72)
- ► septembrie (8)
-
►
2015
(80)
- ► septembrie (3)
-
►
2014
(128)
- ► septembrie (12)
-
►
2013
(149)
- ► septembrie (11)
-
►
2012
(204)
- ► septembrie (10)
https://www.diigo.com/
Postări populare
-
FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NADAJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZA-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PACATELE NOASTRE... de Pre...
-
Am urcat in trenul vietii plangand Intr-o zi de noiembrie cenusie; Undeva pe malul Muresului serpuind, Intr-o gara mica, pustie. Aveam...
-
culese din patericul egiptean ŞI din a Sketicon Mulţi în vremea aceasta au ales odihna mai înainte de a le-o da Dumnezeu. (AVVA THEO...
-
FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NADAJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZA-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PACATELE NOASTRE... Evang...
-
Cine da, lui isi da Langa-un sat un biet batran Chinuit de vremuri grele, Isi facuse-un mic bordei Din pamant si din nuiele. Chiar la m...
-
Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem c...
-
FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NADAJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZA-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PACATELE NOASTRE... ...
-
BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI... Pentru cei ce doresc sa publice pe reteaua de socializare facebook: Sa o ajutam pe Leont...
-
Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem c...
-
Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem c...
PENTRU VIZITATORI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"
PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"
PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"
PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Lincuri utile
-
FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NADAJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZA-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PACATELE NOASTRE... ...
-
Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem c...
-
FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE... ...