duminică, 18 septembrie 2016

18 reguli pe care orice creştin trebuie să le respecte atunci când intră în biserică.

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NADAJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZA-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PACATELE NOASTRE...


                                                Ce este interzis să faci în Casa Domnului

        Un bun creştin trebuie să respecte mai multe reguli de bun-simţ atunci când calcă într-o biserică şi să intre cu sufletul deschis în Casa Domnului. Pornind de la o vestimentaţie adecvată, decentă, şi până la gesturile şi discuţiile dintr-un lăcaş de cult, toate fac parte dintr-un cod al bunelor maniere. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ „Eşti din Feteşti dacă…”. Cum se recunosc pe Facebook locuitorii oraşu... VIDEO Craiova nici nu pierde, nici nu câştigă. Oltenii au bifat al 15-... Ţiglă metalică vs ţiglă ceramică. Avantaje şi dezavantaje Părintele Eugen Ramon Ilie, protoiereul Călăraşiului şi slujitor în parohia “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”(Volna) spune că oamenii trebuie să intre cu respect în biserică şi să dea dovadă de educaţie. “Încercăm să-i întoarcem cu faţa către Biserică şi pe cei care nu prea obişnuiesc acest lucru, mai ales pe tineri, de accea este esenţial ca ei să ştie ce trebuie să facă atunci când vin la slujbă. Dumnezeu nu este impresionat de cum arătăm în exterior(haine, machiaj, ruj etc.) ci de cum arătăm în interior, de adoraţia noastră pentru lucrările Lui şi de pioşenia noastră”, explică preotul. Părintele Ramon îi sfătuieşte pe credincioşi ca în timpul slujbei să nu se abată cu mintea la nimic pământesc, “pentru ca măcar două ceasuri din săptămână să trăieşti şi tu în adevărată reculegere şi rugăciune. De aceea nu este deloc potrivit să intri cu telefonul mobil deschis în Sfânta Biserică.”


 Iată care sunt cele 18 reguli care trebuie respectate de bunii creştini: 

1. Să fii împăcat cu toţi, inainte de a pleca de acasă. 
2. Să vii cât mai devreme la biserică, înainte de începerea Sfintei Liturghii.
 3. Să te închini cu evlavie la sfintele icoane.
4. Să nu săruţi sfinţii din icoane pe faţă.
 5. Femeile şi fetele să fie îmbrăcate în rochii sau fuste lungi necrăpate – nu cu pantaloni ca bărbaţii – să fie acoperite cu basma pe cap. 
6. Să aduci un mic dar la Sfântul Altar, prescuri, lumânări, tămâie, pomelnic pentru toţi ai casei.
 7. Să te aşezi la locul tău – bărbaţii în dreapta şi femeile în stânga. 
8. Să nu vorbeşti în timpul slujbei. 
9. Nu ai voie să te mai închini la icoane, nici să mai aduci daruri la Sfântul Altar, după începerea Sfintei Liturghii, pentru a nu tulbura slujba, pe care să o asculţi cu evlavie. 
10. Să faci semnul Sfintei Cruci corect, nu în batjocură, fluturând mâna de mai multe ori, fără să ştii nici tu ce voieşti să faci. 
11. Cei care se împărtăşesc, după ce se cântă la strană „Unul Sfânt, Unul Domn Iisus Hristos...” se închină la icoane, apoi îşi cer iertate celor din jur, aprind o lumânare şi se apropie de Sfântul Altar. 
12. Când preotul iese cu Sfântul Potir, te aşezi în genunchi şi zici rugăciunea: „Cred Doamne şi mărturisesc...” şi celelalte ce urmează, apoi te ridici şi treci în faţa Sfântului Potir pentru a primi Sfintele Taine. 
. Te întorci prin partea stângă, iei sfânta anafură şi puţin vin.
 14. Mergi la locul tău şi citeşti rugăciunile de mulţumire. 
15. În ziua în care te-ai împărătşit, nu ai voie să mai săruţi icoane ori şi să arunci ceva jos din gură. 
16. După terminarea slujbei mergi acasă, faci 3 închinăciuni şi zici rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat...”.
 17. Să povesteşti la cei de acasă care nu au mers la Sfânta Biserică, tot ce ai auzit din Apostol, Evanghelie şi predica spusă de preot. 
18. Să serveşti masa, apoi să te odihneşti având în minte sfânta rugăciune şi păstrând în suflet bucuria Liturghiei.   

Vă recomandăm şi:

 Cum ne protejează Sfinţii. Ce trebuie să respecte credincioşii care poartă numele Nicolae, Ioan, Parascheva sau Andrei, pentru a nu încălca poruncile sfinte 

Citeste mai mult: adev.ro/nl7nk0

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO