Creştinism Ortodox

Despre mine

vineri, 11 noiembrie 2011

Sa ajutam un medic sa salveze vieti

 http://safimoameni.blogspot.com/
Si-a dorit inca de mic sa vindece oameni. Are nevoie, acum, ca noi toti sa-l ajutam sa se vindece.
Catalin Sandu are 25 de ani si este proaspat absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF „Carol Davila”, promotia 2011. El este colegul si prietenul nostru iubit, studentul devotat despre care nimeni n-ar fi crezut cu cateva luni in urma ca imediat dupa sustinerea examenului de licenta va avea de infruntat un alt examen, cu mult mai greu si cu o miza infinit mai mare: propria lui viata.

Pana in luna mai a acestui an, Cata a fost ca oricare dintre noi. Apoi totul s-a schimbat. In urma unui meci de ping-pong, s-a lovit de coltul mesei. Un incident minor, dar care a avut ca urmare aparitia unei dureri vagi abdominale, durere care avea sa-l duca la medic pentru investigatii. S-a descoperit atunci la nivelul fosei iliace stangi, in urma examenului ecografic, o formatiune catalogata drept hematom survenit in urma unui traumatism usor. Restul investigatiilor si analizelor nu au decelat nimic anormal, iar Catalin a mers acasa destul de linistit, cu recomandarea de a se prezenta din nou la control doar daca se va amplifica durerea sau vor aparea alte simptome.

Lucrurile au parut sa se opreasca aici si colegul nostru s-a intors la viata obisnuita de student in febra pregatirilor pentru examenul de licenta. Dar durerea a devenit mai intensa. Apoi si mai intensa. Alarmat, Cata s-a intors in luna iulie la spital pentru investigatii suplimentare. Ecografia si examenul CT(tomografia computerizata) efectuate cu aceasta ocazie au fost sugestive pentru hematom, decizia fiind de urmarie in continuare si de interventie chirurgicala in caz de agravare a simptomelor dureroase.

Pentru ca durerile devenisera tot mai greu de suportat si Cata depindea de analgetice ca sa le faca fata, la sfarsitul lunii iulie s-a efectuat o punctie evacuatorie, cu plasarea unui tub de dren mentinut timp de 3 saptamani.
Simptomele s-au atenuat si, din nou, lucrurile pareau sa se aseze pe un fagas normal, dar la sfarsitul lui august acestea s-au agravat dramatic. Cata avea nevoie de doze din ce in ce mai mari de analgetice. Pregatirea pentru licenta a devenit o adevarata corvoada. Noi toti cei care l-am vazut la licenta am ramas socati de cat de mult slabise si de cat de obosit arata. Cu toate astea, nimeni nu a inteles cu adevarat prin ce trecea colegul nostru sau ce tragedie avea sa urmeze pentru el.

Cosmarul nu s-a lasat mult timp asteptat. A doua zi dupa examenul de licenta, pe 15 septembrie, Cata a fost operat. In urma interventiei chirurgicale s-a pus pentru prima oara problema unui cancer. Suspiciunea era de sarcom, pe baza aspectului gelatinos din plaga. Interventia a fost radicala, s-au excizat in totalitate tesutul aparent tumoral si margini din tesutul normal alaturat, margini de siguranta. Norocul, daca il putem numi asa, a facut ca tumora sa nu fi invadat la acel moment cavitatea abdominala, fiind relativ localizata.

S-au prelevat probe din tesutul excizat, care au fost trimise catre laborator pentru diagnosticul final. Acesta s-a pus in urma examenului histopatologic si imunohistochimic: Tumora desmoplazica cu celule mici rotunde (DSRCT). Socul a fost aproape de nesuportat: colegul nostru suferea de una dintre cele mai agresive si rare tipuri de cancer (doar 200 de cazuri in lume, din 1989, cand a fost prima oara diagnosticat si pana in prezent).

Am asteptat cu sufletul la gura evolutia si, din pacate, vestile nu au fost deloc placute. La 4 saptamani de la operatie, examenul PET, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, a relevat recidiva tumorala, cu dimensiuni de 13/7 cm, cu extensie in aripa osului iliac. Tumora excizata reaparuse cu si mai multa agresivitate, invadand de data asta oasele. Acest motiv a facut ca durerile lui Cata sa devina de neconceput, la limita suportabilitatii umane. La momentul actual, el este imobilizat la pat, extenuat moral si fizic, ceea ce face ca terapia oncologica se devina o necesitate de urgenta.

Desi doar 5 centre din lume au experienta cu astfel de cazuri, iar supravietuirea la pacientii cu acest tip de sracom este de numai 15%, exista o clinica in Germania care il poate vindeca pe colegul nostru. Clinica de Oncologie si Hematologie a Spitalului Universitar Freiburg a tratat cu succes 2 pacienti, considerati vindecati in prezent, desi continua chimioterapia. Este cea mai buna sansa pentru Cata in momentul acesta. El se afla la Freiburg, urmand sa inceapa cat mai curand tratamentul chimioterapic.

Lipsa unui protocol terapeutic standard, urmare a raritatii acestei tumori, face extrem de dificila evaluarea costurilor pe care le presupune tratamentul complet. Acesta implica radioterapie, chimioterapie si transplant cu celule stem. Medicii de la clinica din Freiburg ne-au transmis o suma de inceput de 150 000 de euro. Vor urma, cel mai probabil, si alte interventii, insotite de alte costuri, care vor atinge in mod evident valori extrem de ridicate. Chiar daca nu stim exact despre ce suma finala vorbim, stim ca tratamentul este unul complex si de durata, care va necesita internarea in spital pentru luni de zile. Si mai stim ca pe Cata il doare foarte tare.

Suferinta lui si afectiunea pe care i-o purtam, dar si convingerea ca devotamentul si dragostea fata de medicina si de oameni pe care le-a manifestat in timpul celor 6 ani de facultate au nevoie de o sansa de a se materializa, ca el are nevoie de o sansa la vindecare pentru a vindeca, la randul lui, pe altii sunt motivele care ne-au determinat sa va cerem sprijinul financiar si moral in aceste clipe grele.

Familia lui Catalin si noi toti, colegii si prietenii lui, avem nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a putea suporta costurile tratamentului si pentru ca acesta sa se poata efectua in timp util. Fiti alaturi de noi si de Cata, doar impreuna ii putem oferi o sansa la viata!

Cei care doresc mai multe informati le poate gasi pe : http://drcatalinsandu.com/


Cine doreste sa-l ajute o pot face:

EURO:
RO03RNCB0079124149020002 DOLARI:
RO46RNCB0079124149020004 RON:
RO30RNCB0079124149020001 GBP:
RO62RNCB0079124149020007

SWIFT: RNCBROBU (valabil pentru toate conturile)

BANCA: BCR, B-dul Basarabia, Nr. 156, Sector 3, Bucuresti
Conturile sunt deschise pe numele Unga Raducu (tatăl lui Catalin).

Teledon 

0900 900 080
10 euro/apel

Numar valabil doar în reţeaua Romtelecom între 20 octombrie 2011 - 6 ianuarie 2012.
Trimiteți un comentariu

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Etichete

.Uleiul sfințit 100 POVETE ORTODOXE 486 Întrebări din Biblie cu răspuns ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESTI AICI GASESTI BLOGURI ORTODOXE AICI GASESTI CANTARI DUHOVNICESTI -LITURGICE AICI GASESTI CUVINTE DE FOLOS DE AVVA PIMEN AICI GASESTI INDREPTAR PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI RUGACIUNI IMPORTANTE AICI GASESTI..VIETILE SFINTILOR AJUNUL BOBOTEZEI APA SFINTITA APOCALIPSA Articole Apopei Roxana BINECUVANTARE BINEFACERILE BISERICI BOBOTEAZA Bucuria de a privi o icoană BUNA VESTIRE..! [Blagoveştenia] Care e rugăciunea primită de Dumnezeu? Care este numele corect al Mântuitorului – Iisus sau Isus? CATEHEZA CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE Ce să faci dacă ţi-e ruşine să mărturiseşti un păcat? CELE 10 PORUNCI Cele 14 reguli pentru mergerea la biserica Cifra sapte in Sfanta Scriptura CITATE DIN SFANTA EVANGHELIE CODUL SECRET AL BIBLIEI Completare la cateheza despre pocăinţă COPIL DIN EPRUBETA??? Credinciosul şi frizerul necredincios CREŞTINISM şi YOGA ÎN TOTALĂ CONTRADICŢIE UNA CU ALTA!!! CRUCEA VIEŢII OMENEŞTI CUM GANDESC COPIII... CUM SA NE RUGAM CUM TREBUIE SA CITIM BIBLIA CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SCOPUL VIEŢII CREŞTINEŞTI CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE TAINA SFÂNTULUI BOTEZ De ce Iisus si nu Isus? DE CE TREBUIE SA NE SPOVEDIM? DE STIUT CLAR DEPRE SFANTA CRUCE Despre Dragoste de Dumnezeu Despre Iertare DESPRE ACATISTE DESPRE ADULTER DESPRE ASCULTARE DESPRE ATEISM DESPRE AVORT Despre bârfire DESPRE BETIE Despre bucurii DESPRE CALENDAR DESPRE CANDELE SI ICOANE DESPRE CREDINTĂ DESPRE CULTELE RELIGIOASE DESPRE DEOCHI DESPRE DESCURAJARE... DESPRE DIAVOL DESPRE DROGURI Despre Egoism Despre Evanghelie DESPRE FEMEILE CARE SE INPODOBESC CU AUR SI SE MACHEAZA DESPRE FRICA DE DUMNEZEU DESPRE FUMAT DESPRE FURIE SI IERTARE Despre Halloween DESPRE IERTARE DESPRE IISUS HRISTOS DESPRE INGERUL PAZITOR SI ALTI INGERI DESPRE INIMA OMULUI DESPRE JUDECAREA APROAPELUI DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU Despre lumanare Despre Maica Domnului DESPRE MAMA DESPRE MANDRIE DESPRE MANIE DESPRE MANTUIRE DESPRE MILOSTENIE DESPRE MOARTE DESPRE NECAZURI DESPRE NEVOIA DE SPOVEDANIE Despre om DESPRE PACAT DESPRE PACATUL GRAIRII IN DESERT Despre păcat Despre părinti DESPRE PLANSURI SI LACRIMI Despre pocăintă DESPRE POMELNICE SI POMENIRI DESPRE POST DESPRE PREFACEREA SFINTELOR DESPRE PRESCURA DESPRE RAI DESPRE RUGACIUNE Despre sentimente Despre Sfarsitul lumii DESPRE SFINTELE PASTI DESPRE SINUCIDERE DESPRE SMERENIE DESPRE SUFERINTA SI RABDARE Despre suflet DESPRE TALISMAN DESPRE TATUAJE Despre vesnicie DESPRE VISUL MAICII DOMNULUI DESPRE ZODIAC SI HOROSCOP DESPRRE PĂCATUL GRĂIRII ÎN DEŞERT Din cugetările lui Petre Ţuţea DIN POPAS DUHOVNICESC DIN SFATURILE PARINTELUI IOAN DIVERSE DOAMNE! POEZII CU IISUS HRISTOS DRUMUL SUFLETULUI DUPA MOARTE ESTE SAU NU...PACAT? EXISTA REINCARNARE? Femeia in Biserică Fericitul Arhimandrit Sofronie Saharov FILMULETE YOUTUBE FLORIILE HALLOWEEN HRISTOS A INVIAT. Ieromonah Savatie Baștovoi Importanţa duhovnicului în viaţa creştinului Inaltarea prin Dumnezeu- picturi:Fred Tomaselli -text;Biblia Inăltarea Domnului INTERVIURI Intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca INVATATURA ORTODOXA INVATATURI CRESTINE ISPITELE Istorioare pentru crestinii ortodocsi IZVORUL TAMADUIRII ÎNĂLȚAREA ÎNCREDE-TE-N IUBIRE! ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI LEGENDA LUI MOS CRACIUN LEGENDA VÂNĂTORULUI CARE ŞI-A ŢINUT VORBA Lupta dusă de un catolic practicant pentru a primi botezul în Ortodoxie (partea I) Marturisirea unui satanist POCĂIT MEDICINA ISIHASTA MILOSTENIE MINUNI ALE SFINTILOR MIR DE NARD AUTENTIC Mormantul lui Lazăr Mos Craciun de Octavian Goga NESTEMATE DUHOVNICESTI O călătorie spre Ortodoxie O întâmplare minunată din Sfântul Munte Athos Oarba care vede P S A L M U L 6 9 PAROHIA VIILE FABRIC TIMISOARA Părintele Iosif Vatopedinul Peştera celor veşnic osândiţi PILDE DESPRE RUGĂCIUNE PILDE CRESTINE PILDE DIN PATERIC Pilde ortodoxe Pilde si povestiri ortodoxe PILDE. POCAINTA IMPĂRATULUI MANASE Poezi de Zorica Laţcu Teodosia POEZII Poezii de Costel Ursu Poezii cu Eliana Popa POEZII CU IISUS HRISTOS Poezii cu Maica Domnului Poezii cu Preot Ioan Poezii cu Preot Ion Predescu Poezii Daniela POEZII DE ANDREI BOTOSANU Poezii de Angelina Nădejde POEZII DE CAMELIA CRISTEA Poezii de Ciabrun Marusia POEZII DE CRACIUN Poezii de Daniela Florentina Luncan Poezii de Dorin Dumitru Poezii de Horatiu Stoica POEZII DE IOAN DANCI Poezii de la Preot Ioan Poezii de Maria Pintican Poezii de Parintele Ilarion Argatu POEZII DE PASTE POEZII DE PREOT IOAN DANCI POEZII DE RADU GYR Poezii de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul POEZII DE STEFANIA ROTARIU POEZII DE TRAIAN DORZ Poezii de Valeriu Gafencu POEZII DECamelia Cristea Poezii din cartea nouă trepte Poezii si sfaturi de la Preot Sorin Croitoru POVESTEA MĂRULUI POVESTIRI DUHOVNICESTI DE LA SCHITUL LACU POVESTITE DE SFINTII PARINTI PREDICI PREOT IOAN PREOT IOAN DANCI Preot Ioan Plesuvu PREOT ISTODOR GEORGE PREOT TEOFIL PĂRĂIAN Profesorul Dumitru Dulcan PROFETII Prohodul Domnului PSALMI Puterea cuvintelor REVELION 2014 Ritual păgân al unei secte din Chile ROGĂCIUNE ROSTUL RUGACIUNE de DIMINEATA: RUGACIUNE CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS Rugaciune la vreme de ispita Rugaciune pentru România RUGACIUNEA MAMEI PENTRU COPII EI Rugaciunea celui "singur in suflet si trist " RUGACIUNEA DE MULTUMIRE RUGACIUNEA INIMII Rugaciunea Sfintei Cruci RUGACIUNI RUGACIUNI DE GABRIEL MANOLESCU Rugăciune pentru pogorarea Sfantul Duh Rugăciune către Maria Magdalena RUGĂCIUNE CĂTRE MÂNTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie RUGĂCIUNE CĂTRE SFINŢII ROMÂNI (Duminica sfinţilor români) Rugăciune pentru vrăjmaşi Rugăciune pentru vrăjmaşi de Sf. Nicolae VELIMIROVICI Rugăciune umilincioasă către Sfânta Treime RUGĂCIUNEA "TATĂL NOSTRU" RUGĂCIUNI PENTRU SUFLET Rugăciuni către Maica Domnului Rugăciuni la Intrarea Domnului in Ierusalim RUGĂCIUNI SI CUGETĂRI UMILICIOASE RUSALIILE SA FIM OAMENI SA-I AJUTAM SARBATORI SĂ-MI SPUI TU DOAMNE! Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos (6 august) Scoaterea Sfintei Cruci (1 august) Scopul existenţei umane“ SCRISOARE CATRE UN PRIETEN SPECIAL Secretul spovedaniei SEMNUL SFINTEI CRUCI Sf Maria Egipteanca SFANTA IMPARTASANIE SFANTA SCRIPTURA Sfanta Treime SFANTUL GHEORGHE SFATURI DE LA ARSENIE BOCA SFATURI DE LA PARINTELE IOAN Sfaturi de la părintele Ilarion Argatu Sfaturi despre icoane SFATURI ORTODOXE Sfaturi practice în Biserică Sfântul Eftimie cel Mare Sfântul Ioan Gură de Aur Sfestania SFESTANIA RANDUIALA SFINTIRII CASEI SFINTELE TAINE SFINTI SMERENIA SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE SOCRII STIATI ...CA? SUFLETUL OMULUI SUPERSTITII TAMAIE SAU SMIRNA Tatăl nostru Tot omul este un cerşetor TRADITII Treptele păcatului Troia Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare VENETIA Versuri de Horațiu Stoica Versuri Horatiu Stoica VESMINTE PREOTESTI VESTIMENTAȚIA FEMEII ÎN BISERICĂ VIATA DUPA MOARTE VIRTUTILE Vladimir Ghika - Gânduri pentru zilele care vin