joi, 15 februarie 2018

NE PREGĂTIM DE POSTUL PAȘTELUI!

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...

Iubiți credincioși ai parohiei "virtuale" create în jurul paginei mele de Facebook, mi-am propus să vă ajut să dobândiți o adevărată stare de pocăință acum, la intrarea în Sfântul și Marele Post al Paștelui. În acest scop voi publica atât poezii, cât și multe învățături care vor topi gheața din inimile dumneavoastră, pregătindu-le ca să devină izvoare de lacrimi la picioarele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos. Nu uitați să eliminați:
1. produsele de origine animală din alimentație
2. râsurile și distracțiile care fugăresc din inimi duhul pocăinței
3. plăcerile unirii trupești între soți (degeaba renunțăm la plăcerile fizice mai mici, dacă ni le "păstrăm" pe cele mai mari..)
4. grijile de zi cu zi (să ne comportăm ca și cum totul ar fi perfect în viața cotidiană, deoarece grijile pentru "cezar" alungă grijile cele pentru Dumnezeu și pentru mântuire)
5. discuțiile lungi care prezintă riscuri mari, cum ar fi cel al judecării aproapelui nostru (ce sens are să cerem "milă și iertare de greșelile noastre", dacă suntem necruțători față de păcatele altora?..)
6. răzbunările de orice fel, fie ele verbale (îi vorbesc urât sau nu-i mai vorbesc deloc), fie de altă natură. Să ne comportăm făcând o pauză în agresivitatea noastră obișnuită. Câtă îngăduință vom arăta "greșiților noștri", atâta vom primi de la "Tatăl nostru Care este în ceruri"!
Numai în acest fel vom reuși să trăim eficient perioada acestui post, iar efectele le vom simți în adâncul inimilor noastre atunci când vom striga cu toții în biserici în minunata Noapte a Învierii:
HRISTOS A ÎNVIAT!
Să ne ajute Bunul nostru Mântuitor Iisus Hristos să murim lumii și poftelor din ea, ca să ne bucurăm de dumnezeiasca înviere a sufletelor noastre prin primirea în ele a Celui ce bate cu blândețe la ușile inimilor tuturor celor botezați, amin!
Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO