miercuri, 27 decembrie 2017

PATIMA INVIDIEI...

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


   INVIDIA, este unul din cele 7 pacate de moarte. "Invidia este asemenea moliei care mananca haina in care se naste" (Sfantul Dimitrie al Rostovului). Omul este chemat sa fie sclipirea slavei lui Dumnezeu! Atat invidiosul cat si cel invidiat, se pagubesc. Tristetile si mahnirile nu parasesc niciodata pe cel invidios. INVIDIA, este un pacat facut din rautate, in Biblie fiind numit "PACATUL DIAVOLILOR". Ochii care vad cel mai bine sunt ochii invidiosului, pentru ca vad si de departe, vad si lucrurile cele mai mici, ba vad si lucruri care nu sunt. Un singur lucru nu-l vad: binele. Cand vad insa binele, plang. Roaga-te pentru fratele tau si atunci nu-l mai poti invidia! Sa plangi cu cei ce plang si sa te bucuri cu cei care se bucura! Sa nu uiti: INVIDIA, desfigureaza sufletul omului si ca: CEL MAI BOGAT OM DIN LUME ESTE CEL CARE SE MULTUMESTE CU PUTIN, fiindca putinul nu se termina niciodata. Si apoi daca ai avea toate comorile din lume, unde le-ai pune? Sa nu uiti: Nu poti avea totul! Multumeste-te cu ce ai si sa-ti dea Dumnezeu SANATATE, MANTUIRE si BUCURII NENUMARATE!
                           Preot Ioan.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO