marți, 24 ianuarie 2012

Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu

 Preluare din arta si religie...
Dragii mei...

Nici nu stiu daca mai ajung la voi,in zilele acestea,cuvintele mele.
Suntem pe zi ce ce trece un popor mai divizat ca niciodata.Ne lasam dusi de curentul indus miseleste de oameni fara de Dumnezeu.Cerem cu glas tare ce ar trebui sa gasim in noi.



Traim clipe in care oamenii ne folosesc,golindu-ne de Dumnezeu.De ce spun acestea?
Pentru ca dialogul trebuie sa se desfasoare cu noi insine,cand ceva nu merge bine,solutia problemelor este in noi.Numai descoperindu-L pe Fiul in noi,vom capata raspunsuri.Raspunsuri cum sa nu mai continuam ,cum sa nu mai ajungem la o situatie,cum sa evitam situatia,cum sa depindem de noi.
Se spune ca Dumnezeu cand vrea sa ne piarda ne ia mintile.Adica ne punem sa gandim cu mintea altora,ne anuleaza constiinta de sine,si de aici urmeaza manipularea noastra,efectul de turma.Dar de ce ar vrea Domnul aceasta?Pentru ca noi ,prin liberul arbitru, o cerem.Cautam cai facile,cautam sa eludam tot,cautam sa obtinem foloase nemeritate,cautam sa avem fara a obtine prin noi.Si atunci este amarnica minciuna noastra,caci ne-am mintit pe noi.



Ce este cladit prin minciuna grabnic se distruge.
Trebuie sa ne reanalizam meritele si beneficiile,dupa mintea noastra,dupa sufletul nostru,nu dupa ideile induse de altii.
Tot ce v-am scris este din sufletul meu de crestin,un suflet ce v-a fost aproape 4 ani.Nu mai suport sa vad acesta natie fara Dumnezeu.
Am sa ma straduiesc sa ilustrez spusele mele,prin imagini inserate intr-o rugaciune pentru voi,poporul in care traiesc si eu.Alegeti calea Domnului,nu alegeti calea facila indusa de altii,sau de propriile slabiciuni.


Cu iubire catre voi-piosmarian



Acum iata rugaciunea pe care am sa o ilustrez cu imagini ce intareste ce v-am scris mai sus

Deoarece un duh rău pluteşte peste ţara noastră şi vrăjmaşii din afară şi dinlăuntrul ei lucrează cu vrăjmaşul cel mare pentru nefericirea neamului românesc, propunem această rugăciune care să se rostească în fiecare Miercuri şi Vineri şi la fiecare Sfântă Liturghie. Iar cei ce au mai multă râvnă pentru ţară şi neam, s-o zică zilnic, atât în ţară, cât şi în afara hotarelor, oriunde un Român trăieşte şi se roagă pentru Biserică, ţară şi neamul lui.



Faceţi să ajungă această rugăciune la toţi fraţii şi surorile voastre în Domnul.
În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin !

Prea Sfântă Treime, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, certat-ai neamul acesta al nostru cu secetă, boli şi pierderea avuţiei naţionale. Au flămânzit copiii Tăi, Doamne, au pierit bătrânii de mustrarea Ta şi rodul grânelor şi al muncii noastre s-a uscat sau a putrezit prin mânia Ta. În multe feluri ai mustraţ Stăpâne, pe poporul Tău, pe tineri şi pe bătrâni, pe voinici şi pe copilandri, căci toţi am greşit înaintea Ta şi ne-am abătut, am călcat poruncile Tale şi de dreptatea Ta nu ne-am adus aminte. S-a umplut paharul răbdarii Tale şi răuţătile noastre s-au înmulţit mai mult decât grindina şi seceta cu care ne-ai cercat.



Ca nişte fii rătăcitori ne-am îndepărtat de Tine, dar azi ne întoarcem asemenea Fiului risipitor şi strigăm către Tine din adâncul inimii noastre îndurerate: Dumnezeul părinţilor noştri, care ai trimis harul şi pacea Ta peste înaintaşii noştri şi precum în vremurile grele ale neamului nostru ai ridicat la nevoie bărbaţi vrednici care au luat pe umerii lor greutăţile poporului, aşa ridică şi acum un bărbat cu suflet mare, gata de orice sacrificiu prin care să se răscumpere păcatele poporului nostru înaintea Ta, Stăpâne.



Dă-i harul Tău, pune în el virtuţile cereşti pe care le dai celor care te iubesc pe Tine şi dă-i binecuvântarea Bisericii Tale întemeiate pe sângele iubitului Tău Fiu.



Fă-l pe dânsul fiu adevărat al Bisericii Ortodoxe, binecuvântat de ierarhi şi iubit de popor că, deplin luminat cu lumina cunoştinţei Tale să ducă neamul acesta al Tău, Doamne, pe drumul salvării din necazurile în care propriile păcate l-au scufundaţ spre soarele Dreptăţii, Răsăritul cel de Sus, Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.



Sfântă Maică a lui Dumnezeu, ajută neamul şi ţara noastră! Toate puterile cereşti, apăraţi pământul ţării noastre de năvălirile vrăjmaşului văzut şi nevăzut. Toţi sfinţii, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi!




adaptare după Rugăciune pentru Anul Acesta(2001),
a Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa



Aceasta rugaciune a fost trimisa de parintele Tomuta din Italia,un om deosebit ,un "roman"in adevaratul sens!

Niciun comentariu:

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO