joi, 19 ianuarie 2012

"Biserica" de gheaţă de la Bâlea Lac


...Aghiuţă este şi ecumenist...
Câţi pricep această înşelare ?


Citez>Lacasul de gheata al satanei construit si in acest an la Balea Lac



Căsătoriile şi botezurile la rece şi la înălţime – în toate sensurile – au devenit o modă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, la 2.000 de metri altitudine. Până în februarie vor fi oficiate mai multe slujbe religioase în Bi­serica de Gheaţă, care va fi gata în curând.

În cea de-a doua parte a lunii ianuarie, cei ce vor urca la Bâlea Lac vor putea vizita şi noua Biserică de Gheaţă cons­truită lângă Hotelul de Gheaţă, devenit deja celebru în toată lumea. „După ce va fi bine­cuvântată, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. Rezervările pentru evenimentele de la Biserica de Gheaţă au început deja, până acum fiind confirmate două cununii religioase ale unor cupluri de tineri englezi şi mai multe botezuri”, spune Arnold Klingeis, iniţiatorul proiectului.



Şi jurnaliştii de la BBC au venit anul acesta să vadă cu ochii lor Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi să transmită în direct deschiderea lui, iar britanicii s-au îndrăgostit iremediabil de construcţiile de gheaţă de la Bâlea. Hotelul are anul acesta 10 camere, fiecare fiind botezată după un stil muzical. Tema din acest an al hotelului este „ice sound”, camerele având denumirile: Rock, Jazz, Latino, Dance, Hip Hop, Chillout, Classical, House, Trance şi Blues.

Din anul 2005, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în fiecare iarnă în Munţii Făgăraş, din cărămizi de gheaţă tăiate şi scoase din Lacul Bâlea. Din acelaşi tip de cărămizi este ridicată în fiecare an şi biserica, prima fiind construită în 2006. Dacă biserica este ridicată aproximativ în acelaşi stil în fiecare an, fiind inspirită de o biserică veche din satul sibian Mălâncrav, Hotelul de Gheaţă are de fiecare dată o structură diferită şi o poveste nouă. „Ice sounds” este tematica sezonului 2011-2012, fiind transpusă în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă. De exemplu, în camera rock, turiştii au instrumente muzicale sculptate în gheaţă pe post de noptiere şi fiecare cameră oferă obiecte care amintesc de stilul de muzică ce i-a dat numele.

Anul acesta, biserica este pregătită pentru a găzdui mai multe nunţi şi botezuri, britanicii fiind pe primul loc la rezervări, nu doar la Hotelul de Gheaţă, ci şi la… Biserică!

În ineditul locaş de cult, care a stârnit numeroase controverse în primii ani, dar a fost acceptat în cele din urmă de Bi­serica Catolică, pot intra simultan aproximativ 50 de persoane, suprafaţa fiind de circa 100 de metri pătraţi. Sfinţirea Bisericii de Gheaţă va fi oficiată în cadrul unei festivităţi speciale la care vor fi invitaţi preoţi ai mai multor culte creştine de la noi din ţară. La fel ca şi anii trecuţi, bi­serica va avea caracter ecumenist, fiind deschisă spre vi­zitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă.

Dacă despre arhitectura Bi­sericii de Gheaţă nu se pot spune prea multe lucruri noi, Hotelul de Gheaţă este întru totul inedit. „Noutatea din sezonul 2011 este construirea unei structuri de igluuri, chiar în vecinătatea hotelului. «Hotel of Ice – Bâlea Lac» este un proiect de marketing turistic care face parte din amplul «Proiect Transilvania». Prin construirea Ho­telului de Gheaţă se ur­măreşte promovarea poten­ţialului tu­ristic din Masivul Făgăraş, prin combinarea resurselor naturale cu un mod inovator şi dinamic de agrement”, explică Arnold Klingeis, actualul primar al Avrigului (judeţul Sibiu).

Din această iarnă, cine nu se simte pregătit să doarmă pe paturile de gheaţă ale hotelului, se poate bucura din plin de mesele de gheaţă ale restaurantului, cu mâncare ser­vi­tă în farfurii sculp­tate în ghea­ţă şi bă­u­tu­ra turnată, bineînţele, tot în pahare de gheaţă. „Noi oferim şi un meniu special, în restaurantul de gheaţă, deschis de anul acesta. Vom avea aici mai multe nunţi şi botezuri în această iarnă”, mai spune Arnold Klingeis.

Construcţiile au fost ridicate cu multă muncă suplimentară anul acesta, din cauza tempe­raturilor primăvăratice, însă turiştii au fost mulţumiţi. Blocurile de gheaţă folosite pentru construcţie sunt transportate cu ajutorul săniilor, apoi sunt tăiate cu drujba. Este nevoie de 2.000 de astfel de cărămizi pentru construirea întregului hotel. Temperatura maximă în interiorul hotelului de gheaţă este de maximum 1-2 grade Celsius.

3 comentarii:

Unknown spunea...

SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU. DOAMNE AJUTA !!

Unknown spunea...

DORESC LINISTE SI PACE LA TOATA LUMEA. DOAMNE AJUTA !

Unknown spunea...

DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA !!

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO