vineri, 4 noiembrie 2011

Descurajarea

Se povesteste ca diavolul s-a hotarat candva sa-si vanda toate instrumentele cu ajutorul carora si-i supunea pe oameni. A facut o multime de pachete, pe fiecare indicand ce contine: suparare, crima, minciuna, necinste, mandrie si asa mai departe. Dupa ce toate pachetele au fost vandute, cineva a observat ca un pachet n-a fost pus in vanzare, l-a intrebat pe diavol, de ce?

- Pentru ca aceasta este cea mai puternica dintre armele mele si pe aceasta nu vreau s-o vand. Ea este descurajarea. Cand cineva ajunge la aceasta, il am in mod sigur in mana!".

"Toate lucrează spre binele celor care îl iubesc pe Dumnezeu"

"Toate lucrează spre binele celor care îl iubesc pe Dumnezeu" (Rom 8, 28). Mărturia sfinţilor confirmă neîncetat acest adevăr:

Astfel, Sfânta Ecaterina de Siena le spune "celor care se scandalizează şi se revoltă pentru ceea ce li se întâmplă": "Toate pornesc din iubire, toate sunt rânduite spre mântuirea omului, Dumnezeu face totul numai cu acest scop

Sfântul Thomas Morus, cu puţin înainte de martiriul său, îşi mângâie fiica: "Nimic nu se poate întâmpla care să nu fie voit de Dumnezeu. Or, tot ceea ce voieşte El, oricât de rău ne-ar părea nouă, este totuşi tot ce poate fi mai bun pentru noi

Iar Lady Julian de Norwich: "Am învăţat, aşadar, prin harul lui Dumnezeu, că trebuie să rămân cu tărie în credinţă şi cu nu mai puţină tărie să cred că totul va fi bine... Şi vei vedea că tot lucrul va fi bine".

CREDINTA

Faptul că Dumnezeu permite răul fizic şi răul moral este un mister pe care El îl luminează prin Fiul său, Isus Cristos, mort şi înviat pentru a birui răul. Credinţa ne dă certitudinea că Dumnezeu nu ar îngădui răul dacă nu ar face ca din răul însuşi să se nască binele, pe căi pe care noi nu le vom cunoaşte întru totul decât în viaţa veşnică.

NICIODATA NU E TARZIU..

Niciodata nu e tarziu sa iti ceri iertare pentru greselile facute, dar intotdeauna e foarte greu sa ii privesti in ochi pe cei carora le-ai gresit. Acesta este momentul cel mai potrivit pentru a regreta raul facut si pentru a rosti cuvintele: IARTA-MA....Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri?. Vreau sa cer iertare celor carora le-am gresit, cu voie sau fara de voie. Iar daca am nedreptatit pe cineva, nu faceti ca mine. Iar daca nu am ajutat pe cineva, nu faceti ca mine. Iar daca nu am reusit sa va arat ce e bine si ce e rau, iertati-ma.
Trimiteți un comentariu

O, IARTĂ DOAMNE....

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...  ...