sâmbătă, 12 noiembrie 2011

De ce trebuie sa ne spovedim la preot si nu direct lui Dumnezeu ?


RASPUNS:

Preotul, ca urmas al Apostolilor, este instituit de Dumnezeu sa faca acest lucru, caci Domnul nostru Iisus Hristos a dat puterea legarii si dezlegarii pacatelor dupa Sfânta Sa Înviere, zicând catre ucenicii sai: "Luati Duh Sfânt ! Carora veti ierta pacatele, vor fi iertate, si carora le veti tine, vor fi tinute"  si iarasi a zis: "Oricâte veti lega pe pamânt vor fi legate si în cer si oricâte veti dezlega pe pamânt vor fi dezlegate si în cer".

Desigur, ne putem spovedi si direct lui Dumnezeu, la rugaciune, dar în cazul marturisirii la preot, primim de la acesta pe lânga iertare si multe sfaturi si dojeniri, care ne vor fi de folos pe viitor pentru îndreptare. Si asa cum în medicina se spune ca sunt bolnavi si nu boli, tot asa si în mediul duhovnicesc putem spunem ca sunt pacatosi si nu pacate. Adica fiecare crestin e un caz particular pe care duhovnicul trebuie sa-l vindece dupa particularitatile fiecaruia.


Sa nu va legati niciodata de vrednicia preotului, caci aici lucreaza Harul lui Dumnezeu.

Oare când aveti de rezolvat o problema la o institutie a statului, tineti cont de vrednicia functionarului respectiv ? Daca acela este betiv, desfrânat, hot sau cu alte pacate, oare nu este valabil documentul pe care vi-l elibereaza, daca si-a pus semnatura pe el si e în conformitate cu legea ? Este, desigur ! Si sa mai tineti cont ca acum se duce o campanie foarte dura împotriva Bisericii Ortodoxe, prin denigrarea preotilor si calugarilor ortodocsi, pentru a ne pierde încrederea în dânsii, pentru ca biserica ocupa primul loc în preferintele oamenilor, dupa cum arata sondajele de opinie. Si acest lucru deranjeaza pe unii. Noi sa urmam calea mosilor si stramosilor nostri care au fost întotdeauna ortodocsi. Sa citim cartile sfinte ale Bisericii noastre, sa ascultam de slujitorii ei care ne conduc pe calea cea dreapta, sa ne alegem duhovnici iscusiti care sa ne îndrume conform Sfintelor Canoane ale Bisericii. Sa nu ne luam dupa învataturile gresite ale unor babe, ci numai dupa ceea ce ne învata Biserica. Fara astrologie, fara magie, fara horoscoape, fara vrajitorie si descântece, fara talismane, fara sarbatori sau posturi nascocite de unii rataciti, fara credinte budiste în reîncarnare, fara manifestari sectare, fara prietenie cu ateii si ratacitii, fara filmele si programele pacatoase de la televizor, fara cântece desfrânate, fara avorturi, fara casatorii de proba si multe alte manifestari pagânesti pe care le întâlnim în zilele noastre. Daca veti merge la biserica mai des, veti afla mai multe. Cautati sa rupeti legatura cu lumea pacatoasa si împrieteniti-va cu crestinii ortodocsi adevarati, care asculta de biserica. Nu primiti în casa pe oricine, chiar daca cineva spune ca e crestin. Verificati daca-si face cruce, daca are evlavie la Maica Domnului.

Daca sunteti nespovediti, nu mai stati pe gânduri. Mergeti degraba la un preot duhovnic si spuneti-i pacatele pe care vi le-ati notat pe o hârtiuta, caci FARA SPOVEDANIE NU ESTE MÂNTUIRE !

Hristoase, Lumina cea adevarata, care luminezi si sfintesti pe tot omul care vine în lume, sa se însemneze peste noi lumina fetei Tale, ca într-însa sa vedem lumina cea neapropiata. Îndrepteaza pasii nostri spre lucrarea poruncilor Tale, pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maici si ale tuturor sfintilor Tai. Amin.

Am urcat pe scara pâna la Cer
si am vorbit cu bunul Dumnezeu.
E trist si-ngrijorat de ce gândim,
cum calea dreapta-n viata, n-o gasim.
L-am întrebat, de ce visele pier
si ce-i speranta-n om, urca la EL?
De ce ne lasa sa ne chinuim,
uitând ce-i bun în noi si sa iubim?
De ce sunt boli urâte pe pamânt,
create tot de om, nu-i oare crunt?
De ce în locul LUI e banul zeu,
schimbând un credincios în fariseu?
De ce-i puterea data omului,
ce crede doar în zeul banului?
De ce batrânii nostri sunt uitati,
sau ca papusi stricate, aruncati?
De ce exista prunci abandonati
si-ajung pe strazi cu pungi de coloranti?

EL mi-a raspuns cu glasul înecat
si-o lacrima pe mine a picat......

---EU v-am creeat din lut si Harul Sfânt,
ca fericiti sa fiti pe-acest pamânt,
poate-am gresit si EU, când V-am lasat,
liber arbitru, fata de pacat;
EU înca iert si-astept sa regasiti,
Cuvântul Meu în care sa traiti.

Am revenit cu-n scop iar, pe pamânt,
Lacrima LUI s-ajunga-n locul strâmt,
la oamenii cei pacatosi în gând,
sa fim toti ocrotiti, de Rau, curând.

AMIN!

Niciun comentariu:

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO